Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

"Ερμηνευτικές Προσεγγίσεις σε Ύμνους της Εκκλησίας μας" (2016)

Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, στις 6 μ.μ., ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Νομού Χανίων "Γεώργιος ο Κρης" σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Χανίων διοργάνωσε ημερίδα με θέμα "Ερμηνευτικές Προσεγγίσεις σε Ύμνους της Εκκλησίας μας" στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Παχιανών Χανίων. Το πρόγραμμα περιελάμβανε έξι εισηγήσεις έγκριτων ομιλητών, καθώς και απόδοση εκκλησιαστικών ύμνων από έμπειρους πρωτοψάλτες και την χορωδία του ΣΙΝΧ.

Στο παρακάτω αρχείο περιλαμβάνονται το πρόγραμμα και οι διαφάνειες των ομιλητών.



Το παρακάτω βίντεο περιλαμβάνει την 1η Συνεδρία με τις εισηγήσεις του κ. Ερατοσθένη Καψωμένου, του κ. Εμμανουήλ Δουνδουλάκη και του κ. Γεωργίου Χατζηθεοδώρου (την οποία, λόγω κωλύμματος του ομιλητή, διάβασε ο κ. Ιωάννης Καστρινάκης).


Το επόμενο βίντεο περιλαμβάνει την 2η Συνεδρία με τις εισηγήσεις της κας Αργυρώς Λουλαδάκη, του κ. Νικολάου Παπαδογιαννάκη και της κας Αλεξάνδρας Ζερβουδάκη.


Το τελευταίο βίντεο περιλαμβάνει το ψαλτικό μέρος της εκδήλωσης. Συγκεκριμένα, ο κ. Ιωάννης Καστρινάκης ψάλλει τον καλοφωνικό ειρμό "Ίδε ήν προέφης" του Πέτρου Μπερεκέτη σε ήχο α', ο κ. Γεώργιος Κατάκης τον καλοφωνικό ειρμό "Αλλότριον των μητέρων" του Μπαλασίου Ιερέως σε ήχο πλ. δ', ο κ. Ιωάννης Σκαλιδάκης ιαμβικές καταβασίες των Θεοφανείων σε ήχο β' και η χορωδία του ΣΙΝΧ αργές ιαμβικές καταβασίες και επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους.


Για το ψαλτικό μέρος υπάρχουν διαθέσιμα και αρχεία ήχου mp3 με καλύτερη ποιότητα ήχου.


Ιωάννης Καστρινάκης:         [download mp3]

Γεώργιος Κατάκης:              [download mp3]

Ιωάννης Σκαλιδάκης:           [download mp3]

Χορωδία ΣΙΝΧ:                   [download mp3]